16 kesäkuuta, 2014

Wien

Wienissä vierailin ensimmäistä kertaa vuonna 2009, 9. luokan syksyllä, paras kaveri oli muuttanut sinne reilu vuosi sitten silloin. Wienistä muistan, että kaupunki oli visuaalisesti kaunis (rakennukset, puistot), ihmiset joihin tutustuin oli mukavia ja ahhh se saksan kieli. En ymmärrä, miksi jengi ei tykkää saksan kielestä, mulle se on kuin musiikkia korville..

Tuolla reissulla tuli kokeiltua shishaa ekan kerran, karattua yöllä Vilkun kanssa ja seuraavana aamuna mentiin patikoimaan joillekin vuorille koko päiväksi niillä 2h yöunilla, hieno reissu!
kuva weheartit.com
kuva weheartit.com


kuva weheartit.com

Wienissä ollaan varmaan vain kaksi yötä, on sen verran tyyris mesta kuitenkin ja halutaan, että rahat riittää sinne Splitin festareille asti. Netistä luin, että Neubaun-kaupunginosa on etenkin nuorten suosima, pitää vielä kysyy kaverilta vinkkejä näihin juttuihin. Vilkku kävi kylläkin Danuben International school -nimistä koulua, siellä ne oppilaat oli diplomaattien ym. lapsia, joten en tiedä missä he sitten viettivät aikaansa.

Schloss Schönnbrunnin -palatsi ja Hofburgin -palatsialue näyttävät kuvien perusteella vaikuttavilta paikoilta. Niissä en silloin päässyt vierailemaan ja ne kiinnostavat kovasti. Muutenkin kiehtoo vanhojen rakennusten erilaiset yksityiskohdat, sellaisia ei enää näe missään uusissa rakennuksissa. Mun tumblristakin voi bongata, kun rebloggailen kaikkia vanhoja rakennuksia juuri niiden yksityiskohtien takia.


kuvat tumblr.com

Wienistä löytyy myös Prater-niminen huvipuisto, voidaan harkita sielläkin piipahtamista. Löysin kanssa nukke- ja lelumuseon, Ella 20v taas innoistui siitä kovasti. Haus der Musik -museo on myös yksi hyvä vaihtoehto, museo musiikista.

Ehditään Wienissä olla vain yksi kokonainen päivä, joten saa nähdä mitä sitten päädytään oikeasti tekemään, saattaa käydä niin, että jämähdetään johonki kauniiseen puistoon viettämään päivää, ei koskaan tiedä!

Meillä on matkaan jäljellä enää huikeat 8 päivää, holy sh--. Kävin tänään Sellossa täyttämässä ehjien sukkien varastoa, ostin pienen lukon kaappia ja pinkin hupparin reiliä varten. Lähden Varkauteen torstaina viettämään jussia, pitäisi sitä ennen ehtiä kirjoitella vielä Budapestista ja Splitistä, katsellaan! Ensi maanantaina pitää sitten jo tulostella lippujen tietoja ja festariliput, pakata, käydä ottamassa A ja B -hepatiittirokotteiden toinen rokote ja ja ja... Tasan viikon ja päivän päästä tähän aikaan hengaillaan sitten Köpiksessä, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan!

Ihanaa ihanampi BANKS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti