17 kesäkuuta, 2014

Budapest

Muistan kun ensimmäisen kerran kävin Budapestissä, ennen matkaa olin inhoa täynnä, "yök joku itäblokin maa" jne. Odotukset ei todellakaan olleet korkealla. Matkan jälkeen ylistin tätä modernia metropoliaa.

Hyödynnettiin tuolloin Budapestin julkisia paljon, netistäkin luin, että ovat paras tapa matkustaa halvasti ja nopeasti paikasta toiseen. Ja DAAAAMN ne liukuportaat metrolle ja metrolta ihmisten ilmoille on pitkät! Tää muisto on jotenkin syöpynyt pahasti mun mieleen, hehe.

gif tumblr.com

Budapestissä ollaan neljä yötä, jonka jälkeen matkataan Splitiin yöjunalla. Tonava, Euroopan toiseksi pisin joki, halkoo Budapestin kahteen osaan, Budan ja Pestin osiin. Meillä ei vielä ole mitään hajua kummalle puolelle päädytään nukkumaan hostellissa.


kuvat tumblr.com

Paljon oon katsellut nähtävyyksiä etukäteen, että mestoilla tiedetään edes vähäsen, mitä kaupungista löytyy. Budapest on kuuluisa kauppahalleistaan ja kylpylöistään, näihin on pakko päästä käymään! Luin myös, että Rudasin kylpylä järjestää viikonloppuisin illemmalla "allasbileitä"; musaa, juotavaa ja nuorisoa! Myös Margitinsaarella sijaitseva Palatinuksen maauimala on hyvä vaihtoehto arskan ottoon ja rentoutumiseen.

Pelkkää löhöilyä tällä lomalla ei kyllä harrasteta, paljon on nähtävyyksiä joista osaa on pakko päästä katsomaan. Budan linnavuori, Parlamenttitalo, Sankarien aukio, Pyhän Tapanin basilika, Gellértinvuori.. Tossa nyt oli parhaimmat vaihtoehdot meidän listalta.



kuvat tumblr.com

kuva weheartit.com
Baarissa tai parissakin käydään pyörähtää halpojen hintojen ansiosta, täytyyhän mahdollisuutta hyödyntää. Myös muutaman kauppakeskuksen nimen oon kirjoittanut ylös, jos vaikka sydän halajaa shoppailemaan :)

Budapest on kaiken kaikkeaan upea kaupunki, jota ei neljässä päivässä koluta. Varmasti kyllä reissun yks parhaimmista kaupungeista!

MULLA ALKO NYT MYÖS KESÄLOMA TÖISTÄ, ME SO HAPPY!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti