15 kesäkuuta, 2014

Praha

Prahassa en oo koskaan vieraillut, joten en tiedä kaupungin sykkeestä ja menosta niin paljon kuin esimerkiksi Berliinin. Prahassakin ollaan näillä näkymin neljä yötä.

Prahassa on ymmärtääkseni paljon vanhoja rakennuksia ja jopa linna. Eli varmasti on upea kaupunki pelkästään rakennustensa osalta, vanha kaupunki on tietenkin varma turistimagneetti joten hostellia pitää kyllä etsiä muualta kuin vanhan kaupungin holleilta.



kuvat weheartit.com

Nähtävyyksistä ajattelin, että käydään katsomassa Kaarlensiltaa, TV-tornia, vanhaa kaupunkia, ehkä jotain kirkkoa ja muutamia museoita oon laittanut ylös. Erityisesti museoista kiinnostaisi lelumuseo (Ella 20v tässä hei), kommunismi-museo ja koristeellisen taiteen museo.

Yöelämä Prahassa taitaa olla aika vilkasta ja siksi se on myös nuorten keskuudessa suosittu kaupunki nykyään. Geordie Shoressa (... nyt nolottaa) geordielaiset kävivät Prahassa Ice Pub Praguessa. Jos lompakko vaan sallii niin mehän käydään siellä kanssa! Paikassa baaritiskit, jakkarat yms. on tehty jäästä ja asiakkaille annetaan hopeiset toppatakit, joilla tarkenee pubissa. Baarien suhteen kysytään hostellilta enemmän vinkkejä tietenkin.



Prahassakin on paljon eri puistoja, joten ihan varmasti mennään johonkin puistoon vaan chillailemaan ja ottamaan vähän rentoa haha. Myös eri ostoskeskuksia löytyy, mutta Prahassa ei välttämättä löydy halpoja vaatteita, ainakin merkkivaatteet on jopa kalliimpia kuin Länsi-Euroopassa.

Vltava-joella, joka menee Prahan läpi, on kai mahdollista harrastaa jotain "aktiviteetteja." Ainakin luin, että polkuveneen voi vuokrata, eli biksut vaan messiin polkuveneelle ja veneeltä voidaan hyppiä jokeen, jos on tyyni sää.

En osaa Prahasta oikein muuta kirjoitella, se vaan täytyy kokea varmaankin. Kyllä silti uskon, että tällä kaupungilla on meille paljon tarjottavaa ja tylsää ei tule!




Biisi meidän interrail-playlistiltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti