13 kesäkuuta, 2014

Berliini

Reilimatkallamme Kööpenhaminasta suuntaamme Berliiniin ja siellä olisi tarkoitus viettää neljä yötä.
Hostelli varaillaan varmaankin Köpiksessä tai sitten vain mestoilla etsitään lähin, minne pääsee.

Ollaan jo valmiiksi vähän katseltu noita juna-aikatauluja, ollaan hyödynnetty sekä raildude.comin ja DB Bahnin sivuja. Raildude ei ehkä näytä kaikkia aikatauluja, se kuitenkin näyttää mitä yhteyksiä kannattaa reilaajan hyödyntää. Eihän me muuten näitä niin paljon oltais katseltu varmaan etukäteen, meidän pitää vaan olla siellä Splitissä 10.7. vastaanottamassa huoneiston avaimet ja 14.7. - 15.7. välisenä yönä matkataan takaisin Budapestiin, josta meillä lähtee lento Suomeen, joten piti näitäkin vähän sumplia, että varmasti ehditään meidän lennolle (toivottavasti).

No mutta, nyt asiaan eli ihanan boheemiin Berliiniin!

Berliinillä on mielenkiintoinen historia, itse oon kiinnostunut vierailemaan DDR-museossa, elokuvamuseossa (hahaa oon leffafriikki), holokaustin muistomerkillä, Checkpoint Charliella, muurin jämien luona, Brandenburgin portilla ja Televisiotornilla. Paikan päällä katsotaan missä hostelli sijaitsee kaupungissa, kysytään myös hostellista mitä he suosittelevat ja mitä paikkoja on lähellä.



kuvat weheartit.com

Oon pistänyt myös ylös vinkkejä missä kannattaa shoppailla, Berliinistä löytyy monta erilaista tavartaloa, joten eiköhän me päädytä ainakin yhdessä käymään, ainakin siellä kuuluisassa KaDeWessä, mistä ei kyllä taida lähteä mitään mukaan, haha.

kuva weheartit.com

Muita vinkkejä Berliiniin matkaaville oon löytänyt ja Berliinin eri puistoja kehutaan kovasti, Saran kanssa ajateltiin, että hyvällä säällä pidettäisiin ihan piknik jossain Berliinin puistoissa, KIVAA! Ja ehkä piipahdetaan Berlin Zoossa!

Eri baarejakin on tullut vähän katseltua, ollaan keskiviikosta sunnuntaihin mestoilla, joten aika varmasti lähdetään krebaa. Tähän kyllä vaikuttaa se hostellin sijainti, mennäänkö terdelle vai ihan kunnolla pumppaa. Tai sitten päädytään johonkin shisha-baarin (aah, kelpais).

Berliini on ihana kaupunki ja odotan sitä melkein enemmän kuin Splitin festareita. Berliini on samaan aikaan kaunis, moderni ja rosoinen. Ihanan urbaani. Odotan vaan, että päästään matkustelemaan U-bahnilla paikasta toiseen ja joka kerta paikka on omalla tavallaan persoonallinen.


kuvat livinberlin.tumblr.com

Tässä oli mun ajatuksia ja suunnitelmia Berliinin suhteen, nyt meen katsomaan vähän Game of Thronesia ja nukkumaan, huomenna (tai no siis tänään) viikon vika iltavuoro! Öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti