10 kesäkuuta, 2014

hey, brother, there’s an endless road to re-discover.

Nyt on kuulkaa ilon aihetta ruudun tällä puolen, mulla on pääsykokeet vihdoin ja viimein ohi!
Tänään oli Helsingin yliopiston luokanopettajiksi hakevien yksi soveltuvuuskokeista, johon osallistuin.
Soveltuvuuskoe oli siis hakuprosessin toinen vaihe, ensimmäinen vaihe oli kirjallinen VAKAVA-koe (Valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkoston kirjallisen kokeen aineisto), pelkkiä monivalintatehtäviä ja koeaikaa hikiset kaksi tuntia.


Tän hetkiset fiilikset on todella sekavat, ryhmäkeskustelu olisi voinut mennä omasta mielestäni paremmin, meidän ryhmässä tuli välillä vähän hiljaista ja oltiin sillee "no mitäs nyt vielä voisi sanoa...", yksilöhaastattelu oli niin jännittävä tilanne, että eipä mulla siitä pahemmin jäänyt mitään muuta mieleen kuin se kuinka menin ihan lukkoon vaikeissa kysymyksissä. Multa kysyttiin minkä kirjan olin lukenut viimeksi ja kauheana Harry Potter -fanina vastailin, että no Harry Potter -kirjasarjan luin viimeksi ja alkoivat sitten nauraa. 

Koko kevät on ollut yhtä lukemista, stressiä ja välillä jopa vähän yksinäistä. Kaikki kaverit ovat töissä ja lukevat pääsykokeisiin samaan aikaan, niin kuin itsekin, joten välillä olo oli tosi toivoton. Välivuosi muutenkin on sellasta aikaa keväällä, että tuleva alkaa pelottaa ja stressaamaan, kun ei yhtään tiedä mitä tapahtuu syksyllä; pääsenkö kouluun vai jatkanko välivuotta kaupan kassalla.

No mutta, nyt vähän iloisempaan aiheeseen, josta mun oli alunperin tarkoitus kirjottaa! Nimittäin Kööpenhamina. Ollaan siellä reilimme aikana ensimmäinen yö Sleep in Heaven -nimisessä hostellissa, 12 mixed dorm. Nyt kyllä voin sanoa suoraan, toi 12 hengen huone tulee olemaan mulle tosi iso askel mukavuusalueen ulkopuolelle. Meillä ei oo varaa nukkua aina kahestaan jossain, joten otetaan melkeinpä aina sitten se halvin vaihtoehto varmasti muuallakin, niin kuin tässä tapauksessa. Yritetään mennä matkalle avoimin mielin ja sillä asenteella, että tosiaan ollaan siellä mukavuusalueen ulkopuolella, parasta vaan totutella.


Kööpenhaminaan saavutaan jo noin kello 7:40 paikallista aikaa. Ollaan vähän katseltu etukäteen eri kaupungeista mitä erilaista näkemistä ja tehtävää siellä on, Köpiksestä kelattiin tsekata Pieni merenneito -patsas ja mietittiin myös Tivolissa piipahtamista. 



Kuvat weheartit.com

Myös kuuluisa Christiania, vapaa kaupunki, on mietittänyt meitä kovasti. Katsotaan varmaankin paikan päällä mikä on massitilanne, millainen sää on ja yleensä mitkä on fiilikset tehdä mitäkin. Mielenkiintoiselta paikalta se kyllä kuulostaa kieltämättä. 

kuva weheartit.com
Saattaahan siinä käydä niinkin, että päädytään vaan Strogetille dallailemaan ja vietetään ilta hostellissa Happy Hourin merkeissä, tälläinen on reilissä tietyllä tavalla hienoa, suunnittelmat saa ja voi aina muuttua!

Sellaista on tullut pohdittua Köpiksestä, sieltä pitäisi suunnata Berliiniin, jossa ollaan se neljä yötä. Berliinissä oon ollut joskus yläasteella perheen kanssa ja ihastuin kaupungin "metropolia-meininkiin" ihan totaalisesti.

Toivottavasti ehdin kirjotella kaikista kohteista ennen matkan alkua, nyt alan valmistautua töihin!

P.S. Tasan kaksi viikkoa reiliin DAMN!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti